Ефективне лікування алкоголізму та наркоманії

АНОНІМНО — ЦІЛОДОБОВО

0800 330 359

viber
alc
alc
Залежність від азартних ігор - як лікувати ігромана. «Вибір +» Львів.

Залежність від азартних ігор – як лікувати ігромана, щоб не втратити все

У азартних людей часто виникає потреба лікування ігроманії, Львів є одним з міст, де допомагають впоратися з цією залежністю. 

Ігроманія (лудомания, гемблінг-залежність) – це патологічна пристрасть людини до ігор на гроші. Таке захоплення є хворобою, швидко прогресує в суспільстві, виступаючи однією з проблем сучасного світу.

Партія в покер, ставка на перемогу улюбленої команди, періодичне «зливання» грошей в мобільних додатках не несуть небезпеки, поки не стають звичкою. Людина хоче повторно відчути ейфорію від перемоги або реабілітуватися в разі поразки. Гра стає центром, переростаючи в манію. 

Позбутися від азартної хвороби можна, звернувшись до професіоналів наркологічного центру «Вибір+». Тут нададуть допомогу і підтримку, допоможуть повернутися до звичного життя, налагодити стосунки в сім’ї та суспільстві. 

Як розвивається залежність від азартних ігор — думка провідних експертів наркоцентру «Вибір+», Львів

Деякі люди спочатку схильні до ризику стати ігроманами. Є ряд факторів, що сприяють формуванню такої хвороби: 

  • проблеми з самооцінкою; 
  • складність спілкування з оточуючими;
  • порушення психологічної рівноваги; 
  • особливості характеру особистості. 

«Новачкам везе » — відома фраза, за якою криється початок залежності. Удача змушує відчути свою значимість, зміцнює віру в успіх і власну велич. Тут легше стати переможцем, ніж в реальному світі. Почуття нереалізованості змушує знову повертатися в спробі виявити себе. 

Початковою мотивацією може стати прагнення перемогти нудьгу, спрага успіху, спроба відволіктися від негативних подій в особистому або професійному сфері. Однак у деяких порушена здатність регулювати власне збудження і напруга. Людині складно контролювати свої імпульси, він не може протистояти прагненню до гри, знову намагаючись отримати дозу дофаміну — гормону щастя, що виробляється при виграші.

Поступово передчуття азарту призводить до залежності. Відбувається відторгнення звичного кола спілкування, духовні цінності втрачають сенс, головним пріоритетом стає гра. 

Рівні розвитку лудоманії 

Періодичні гри від нудьги і потреба в перемозі, яка стає манією, – різні речі. Щоб звичайна розвага переросло в хворобу, може пройти досить багато часу. Розвиток проблеми відбувається в 3 етапи. 

  1. Початковий рівень. Людина заходить в додаток, щоб відволіктися від побуту, проблем, розслабитися або відпочити. Залежність слабка. При вольовому бажанні легко припинити гру. Самі сеанси короткі, ставки по мінімуму.
  2. Середній рівень. Все рідше вдається вийти з гри одним бажанням. Поразка має більший сенс, ніж перемога. Азарт погано контролюється, виникає потреба відігратися. З’являється своя схема дій, особисті ритуали. 
  3. Високий рівень. Почуття азарту стає вищим сенсом життя. Думок припинити навіть не виникає. Гроші вже не мають цінності, будучи лише ставкою. Пропадає контроль над поведінкою, станом, ігроман не може адекватно оцінювати ситуацію, занурюється в боргову яму, нерідко розриває відносини з рідними, втрачає роботу.

Залежність від азарту — прихована хвороба, без очевидних фізичних симптомів. Самі фанати віртуального світу не визнають і заперечують проблему, усіма способами намагаючись приховати пристрасть. Так, ігроманія (лікування у Львові) не призводить до смертельного результату, але розпізнати її потрібно вчасно. 

Симптоми і допомогу при лудоманії 

Початок хвороби легко визначити за симптомами, які в першу чергу, повинні насторожити самого любителя адреналіну: 

  • всі думки тільки про гру; 
  • постійний підрахунок, аналіз, планування; 
  • регулярні спроби відігратися; 
  • підвищення ступеня ризику; 
  • гнів, роздратування, якщо доводиться змінити діяльність. 

Рідним також важливо не упустити момент, і якомога раніше визначити залежність.

При симптомах лудоманії самолікування виключається, щоб не посилити проблему. Слід звернутися за допомогою до фахівця, він складе індивідуальний план позбавлення від хвороби, виявляє фактори виникнення залежності. 

«Вибір+» – це реабілітаційний центр (Львів), який надає весь комплекс послуг з лікування ігромана. Висококваліфіковані лікарі проаналізують особистісні проблеми і запропонують програму реабілітації. Завдяки раціональній терапії, людина навчиться керувати імпульсами, усвідомлює проблему і зможе швидко від неї позбутися.

 

Leave a Comment

(0 Comments)

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *