Ефективне лікування алкоголізму та наркоманії

АНОНІМНО — ЦІЛОДОБОВО

0800 330 359

viber
alc
alc
Як розпізнати алкогольний психоз: симптоми, лікування - “Вибір+” Львів.

Як розпізнати алкогольний психоз: симптоми, лікування

Своєчасне лікування від алкоголю Львів дає можливість впоратися з небезпечною залежністю до настання фатальних наслідків, в тому числі забезпечити адекватну допомогу при розвитку психозів. Під даним терміном розуміють сукупність патологічних змін ЦНС, організму і психіки. Виникають алкогольні психози як правило на 2 і 3 стадії захворювання, причому останні дослідження показують, що це відбувається вже після виведення токсинів з організму.

Саме тому не можна обмежувати терапію виведенням із запою або ліквідацією похмілля – висока ймовірність того, що самопочуття алкоголіка по поверненню додому різко погіршиться. З цієї статті ви дізнаєтеся, які бувають види психозів, як вони проявляються, і що робити для порятунку життя – власного або члена сім’ї.

Основні симптоми алкогольного психозу

Прояви явно виражених порушень психічної діяльності відбуваються у людей, які досить давно і багато п’ють. Спровокувати їх може стрес, зниження кількості та міцності спиртного, гострі інфекційні патології, порушення нервової системи. Чималу роль відіграє також несприятлива спадковість.

Симптоматика залежить від різновиду порушення – це може бути:

  • алкогольний делірій;
  • псевдопараліч;
  • галюциноз;
  • патологічне сп’яніння;
  • марення;
  • енцефалопатія;
  • поліенцефаліт;
  • депресія і т.д.

Залежно від тривалості виділяють гостру, підгостру і хронічну форму, причому на першу припадає близько 45% випадків, а на інші – по 27%. Приблизно у 13% хворих психози проявляються через 5-7 років зловживання спиртним, а 87% припадає на алкоголіків зі стажем від 10 років. Якщо не лікувати патологічний стан або робити тільки виведення із запою Львів без подальшої реабілітації, то людина рано чи пізно зірветься, і психоз буде розвиватися за ще більш складною схемою.

Розпізнати небезпечні порушення, викликані тривалим вживанням спиртного, можна за такими проявами:

  1. Зниження інтересу до їжі і стрімке зменшення маси тіла.
  2. Зменшення рухової активності, здатне в запущених формах привести до м’язової атрофії.
  3. Напади галюцинацій, під час яких залежний бачить уявні картинки або змінену реальність, неадекватно реагує на слова і дії оточуючих, а також може здійснювати небезпечні для життя вчинки, наприклад, вийти у вікно або переходити дорогу посередині швидкісної траси без світлофора.
  4. Часті і необґрунтовані перепади настрою в поєднанні з підвищеною агресією через дрібниці. В такому стані людину може вивести з себе кран, що капає,  або одяг, що лежить не на своєму місці.
  5. Нездатність орієнтуватися в просторі і часі. Залежно від виду розладу може наступати часткова або повна дезорієнтація.
  6. Напади головного болю і нездатність заснути.
  7. Ослаблення рефлексів, відчуття поколювання в кінцівках і мовні дисфункції.
  8. Зміна відтінку шкірних покривів на ногах і руках.
  9. Погіршення пам’яті, уважності, інтелектуальних здібностей і концентрації.
  10.  Перемішування вигаданих і реальних спогадів, незв’язні вигуки.

На клінічну картину впливають індивідуальні особливості організму, приймання супутніх ліків або наркотичних речовин, а також вік. Самостійно алкоголік не здатний оцінити важкість свого стану, тому ініціювати візит до реабілітаційного центру слід родичам. «Вибір+» працює цілодобово, так що ви можете зателефонувати і домовитися про анонімну консультації у нарколога і психотерапевта.

Як лікувати алкогольний психоз

Для того щоб впоратися з психічними відхиленнями і нормалізувати роботу організму, хворому необхідна професійна медична допомога і повний курс терапії від алкоголізму. Спочатку потрібно вивести з тканин і крові токсини, потім стабілізувати роботу внутрішніх органів, а після цього пройти курс психокорекції та реабілітації. Завершальним етапом стане соціальна адаптація, яка допоможе не розгубитися і не повернутися до згубної звички після виписки з клініки. У таких алкоголіків тривалість лікування значно довше, ніж у інших залежних, і особливу увагу лікарі приділяють відновленню психоемоційного стану і когнітивних функцій мозку.

Алкогольний психоз – наслідки

Якщо алкоголіку в стані психозу не надати кваліфіковану допомогу, то є ризик розвитку:

  • психічних відхилень, від яких не вдасться позбутися остаточно, тільки усунути симптоми;
  • абсолютної соціальної та інтелектуальної деградації, що зробить людину ізгоєм суспільства;
  • критичного зниження працездатності через рухові порушення і повне занурення у вигаданий світ;
  • регулярних стрибків артеріального тиску, що призводять до інсультів та інфарктів;
  • часткового або повного паралічу;
  • суїцидальних настроїв;
  • смерті через інвалідизацію або в результаті самогубства.

Уникнути настання настільки небезпечних наслідків алкогольних психозів допоможуть досвідчені наркологи, психологи і психотерапевти. Наш наркологічний центр Львів пропонує повний спектр послуг з терапії алкоголізму, в тому числі при настанні делірію, галюциноза, маячних розладів і інших психічних порушень.

Leave a Comment

(0 Comments)

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *