Ефективне лікування алкоголізму та наркоманії

АНОНІМНО — ЦІЛОДОБОВО

0800 330 359

viber
alc
alc
Механізм впливу наркотиків на психіку «Вибір+». Львів

Механізм впливу наркотиків на психіку

Наркотики навіть у невеликій кількості руйнують нейронні зв’язки, погіршують роботу мозку та провокують незворотні зміни психіки. Уникнути особистісної деградації та смерті вдається лише тим, хто вчасно зрозуміє – треба терміново проходити лікування від залежності. Наш наркологічний центр Львів комплексно підходить до відновлення фізичного та психічного здоров’я, використовуючи перевірені методики та надаючи послуги з гарантією анонімності. Ігнорувати симптоми наркоманії не можна: хвороба продовжуватиме прогресувати, викликаючи провали в пам’яті, депресивні стани, неадекватну поведінку та різні соматичні розлади. Наркологи центру «Вибір+» визначать вид наркотику, стадію захворювання та розроблять ефективну тактику лікування з урахуванням клінічної картини, стажу залежності та особистісних особливостей наркомана.

Механізм дії наркотиків на центральну нервову систему

Заборонені препарати наркомани приймають у різний спосіб: перорально, інтраназально (вдихаючи) або внутрішньовенно. В останньому випадку негативний вплив є максимально швидким та інтенсивним. Незалежно від варіанта застосування найсильніше від наркотиків страждає центральна нервова система. Хімічні агенти посилюють синтез медіаторів гормонів задоволення, створюючи ілюзію щастя, позбавляючи внутрішнього занепокоєння. Згодом людина вже не здатна відчувати позитивні емоції без штучного стимулятора.

Під впливом ПАР наркомани:

  • страждають на провали в пам’яті, галюцинаціями;
  • впадають у депресію, роблять спроби суїциду;
  • неадекватно реагують на дії та слова оточуючих;
  • втрачають здатність до самокритики та співчуття;
  • інтелектуально деградують;
  • не справляються з робітниками, навчальними навантаженнями;
  • не бачать сенсу жити без чергової дози.

Тонкощі зміни психіки під впливом психостимуляторів знають лише досвідчені експерти боротьби з адикциями. Записатися до нарколога у Львові з упевненістю в отриманні швидкої, професійної та конфіденційної консультації можна на нашому сайті 24/7.

Види наркотичних речовин та їх вплив на організм людини

Види наркотичних речовин та їх вплив на організм людини «Вибір+». Львів

Різновидів наркотиків дуже багато, причому є природні сполуки та склади, які створені штучним шляхом. Основні критерії, за якими їх поділяють:

  • походження (рослинні, синтетичні, напівсинтетичні);
  • спосіб виготовлення;
  • хімічна будова;
  • ступінь токсичності (легкі, тяжкі);
  • тривалості та особливості впливу;
  • термінів та способу виведення з організму;
  • швидкості формування залежності.

Будь-яка психоактивна речовина при регулярному вживанні робить з людини наркомана, який потребує лікування. На жаль, купити їх нескладно, а населення (особливо підлітки) недостатньо усвідомлюють ризики, пов’язані зі споживанням ПАР. Наведемо приклади того, як впливають на організм людини найпопулярніші види хімічних агентів, що змінюють свідомість:

  1. Морфій та інші опіати дарують почуття заспокоєння, уповільнюють мовлення, звужують зіниці, пригнічують почуття голоду.
  2. Амфетамін загострює психоемоційні реакції, людина перебуває у стані надмірного збудження, може бути агресивною, відчуває посилене сексуальне бажання та потяг до спілкування.
  3. Кокаїн забезпечує сильну ейфорію, що супроводжується прискореним серцебиттям, безсонням, пітливістю та короткочасною стимуляцією когнітивних функцій.
  4. ЛСД та подібні склади провокують слухові, звукові галюцинації, порушують механізми орієнтації у часі та просторі.
  5. Курильні суміші мають одурманюючий ефект, змінюючи сприйняття реальності, провокуючи безпричинний сміх та інші прояви емоцій.

Де вилікувати залежність

Враховуючи серйозність впливу психостимуляторів на ЦНС та інші органи, допомогти наркоману без звернення до наркологів та психотерапевтів неможливо. Спроби самостійної боротьби небезпечні та малоефективні, оскільки:

  • пацієнт не отримує повноцінного наркологічного лікування;
  • відсутня можливість цілодобово контролювати його стан;
  • немає медикаментів для надання невідкладної допомоги;
  • є доступ до заборонених препаратів – заради нової залежної дози піде на будь-які заходи, аж до вистрибування з вікна або крадіжки цінностей;
  • існує небезпека передозування, смерті.

Стаціонарне лікування для наркоманів у Львові у центрі «Вибір+» – саме те, що дозволить припинити прийом ПАР остаточно, позбутись фізичних та психічних наслідків. Ми пропонуємо покрокове усунення адикції за допомогою:

  1. Мотиваційні розмови. За відсутності висловленого бажання наркомана проходити лікування наші співробітники можуть провести інтервенцію вдома, знайшовши правильні аргументи та домігшись добровільної згоди на госпіталізацію.
  2. Детоксикаційна терапія. У наркологічному відділенні хворим ставлять крапельниці з індивідуально підібраною комбінацією препаратів (використовуємо лише сертифіковані ліки!), стежать за зміною самопочуття, забезпечують підтримуючу терапію.
  3. Курси психокорекції та соціальної адаптації. Після наркологів з наркоманами працюють кваліфіковані психологи, аддиктологи, консультанти, щоб усунути причину залежності, повернути душевну рівновагу та комунікаційні навички.

Телефонуйте за номером 0800 339 873 за будь-якої стадії наркоманії – обов’язково допоможемо і збережемо процес лікування в таємниці!

Leave a Comment

(0 Comments)

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *